Látnivalók Egerben > Eger - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Látnivalók Egerben > 7 weboldal. Kategória leírása: Egerről szinte minden embernek az Egri vár ugrik be mint helyi nevezetesség. Emellett azonban a helyi turisztika is fejlett és a kultúra kedvelői sok múzeumot is találnak a térségben.

eger.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Eger és környéke
http://www.budapest-hotel-guide.hu/hu/magyarorszag-varosok-regiok/eger-info/ ...

Az 1700-as évek második felében épült líceum szerkezete a barokk stílust követi, de általában rokokó díszítőelemek ékesítik, kivéve a bazilika felé forduló főhomlokzatot, amelyet a kezdődő klasszicizmus jellemez. Két múzeum is működik az épületben: A 140 ezer kötettel rendelkező Főegyházmegyei könyvtár, melynek mennyezetén a tridenti zsinatot ábrázoló freskó látható és a Csillagászati múzeum, ahol 18. századi csillagászati eszközök találhatók. A Líceum tornyának tetején találhatjuk Eger szemét, a Camera Obscurát. Ennek a tükrös szerkezetnek a működtetője bemutatja nekünk a belvárost felülnézetből. A torony teraszáról 53 méter magasból körbenézhetünk a város felett.

Eger és környéke
Bükki Nemzeti Park
http://www.bnpi.hu/

A Bükk-hegység tömbjének változatos karsztjelenségei, barlangjai, szurdokvölgyei és kiemelkedő sziklabércei, valamint növény- és állatvilágának ritkaságai évről-évre látogatók százezreit vonzzák.

Bükki Nemzeti Park
Szépasszonyvölgy
http://www.szepasszonyvolgy.info/

Az Egerbe érkező turistákat számos nevezetesség, kultúrális program fogadja minden évben. Hosszú séták Eger belvárosában, gyógyvizek és fürdők, kiállítások, rendezvények várják az ide látogatókat.

Szépasszonyvölgy
Minaret
http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=2735

A faragott homokkőből épült torony tizennégyszög alaprajzú és 40 m magas. Európa legészakibb török kori emléke. A keleti oldalához épített dzsámit városrendezési okokból 1841-ben lebontották.

Minaret
Végvári vitézek
http://www.vendegvaro.hu/Vegvari_vitezek_szoborkompozicio_Eger

A Dobó tér délnyugati sarkában áll a város jelképévé nemesedett Végvári vitézek című szoborkompozíció, Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása.

Végvári vitézek
István Pince
http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=12714

A Korona Szálló épülete alatt található a 200 éves borpince és a benne berendezett bormúzeum, ahol Magyarország bortermelő vidékeit, a szőlő- és bortermelés muzeális emlékeit mutatják be.

István Pince
Vitkovics-ház
http://www.iranymagyarorszag.hu/vitkovics-haz-kepes_gyorgy_vizualis_kozpont/ ...

Vitkovics Mihály költő emlékszobája. Kepes György festőművész kiállítása.

Vitkovics-ház
Hirdetések
Oldal leírása
eger.wyw.hu: Eger katalógus. Látnivalók és nevezetességek Eger városából. Eger Heves megyei település, és annak megye székhelye. Sok világhírű műemléke van, melyek egyike az Egri vár.
Gyűjteményünkben 238 válogatott Eger témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4529