Eger szomszédos települései > Eger - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Eger szomszédos települései > 13 weboldal. Kategória leírása: Eger szomszédos települései, környező városok és falvak honlapjai.

eger.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Bogács
http://www.bogacs.hu/

A község neve először 1248-ban szerepel írásos okmányban, ekkor már állt a Szent György tiszteletére emelt templom.

Bogács
Felsőtárkány
http://www.felsotarkany.hu/

A település első okleveles említése 1261-bol való, Oltarkan, illetve Feltarkan névalakban. A XIV-XV. században két részből tevődött össze a település, Alsó- és Felsőtárkányból. 1330-1335 között az akkori Felsőtárkányban épített kolostorba kartauzi szerzetesek költöztek. 1526 után a törökök elpusztították a középkori Felsőtárkányt, amely többé sohasem népesült be. 1552-ben a középkori Alsótárkányt is lerombolták a törökök, de ez a településrész 1577-től újranépesült.1634-tol a XX. század közepéig az egyház tulajdonába került a falu.

Felsőtárkány
Maklár
http://www.maklar.hu/

Maklár egy Heves megyei község, a Bükk Alföldbe simuló legdélebbi nyúlványai között fekszik, az Eger és Körzete Kistérség tagja.

Maklár
Kerecsend
http://www.kerecsend.hu/

Kerecsend 650 éves falu, az egri püspökség birtokai közül egyike a legrégebbieknek. Kerecsendet legelőször egy 1337-es tizedjegyzék említi Keresnuch néven, majd 1484-ben a Bakocs-kódex Kelechen néven. Kápolnája kis plébániájával már 1332-ben megvolt. A puszta maga az 1271-ben V. István által kiadott megerősítő adománylevél szerint az egri püspöki birtokhoz tartozott.

Kerecsend
Andornaktálya
http://www.andornaktalya.hu/

Az Eger-patak a falu teljes hosszában végigfolyik, mindkét oldalát a Bükk-hegység előterébe tartozó dombság szegélyezi. Andornak és Kistálya kialakulásában egyaránt fontos szerepet játszottak a települést keletről határoló riolit tufa domboldalba vágott "barlanglakások", amelyek nemcsak az 1552-ben Egert ostromló és a területet később megszálló török sereg rombolásai ellen nyújtottak menedéket, de a kuruc szabadságharc pusztításainak időszakában is védelmet biztosítottak az itt élők számára.

Andornaktálya
Novaj
http://www.novaj.hu/

Bükk hegység lábánál Egertől délkeleti irányban 9 km-re, 2 domb völgyében fekszik Novaj az azonos nevű patak mentén. A környék természetes növényzetét cseres tölgyerdő-maradványok, rétek jellemzik.

Novaj
Szomolya
http://www.szomolya.hu/

Szomolya a Bükkalján, a Kánya-patak völgyében, Egertől keletre található település. A Bükki Nemzeti Park területéhez tartozik.

Szomolya
Nagytálya
http://www.nagytalya.hu/

A község a Mátra, a Bükk és az Alföld találkozásánál fekszik. Az M3-as autópálya füzesabonyi csomópontjától 8 km-re, Egertől 13 km-re található a falu. A település szerencsés módon ötvözi magában a múltat a jelennel, a kor igényeihez igazodó településképpel. Az itt élőket évszázadokon át a kedvező talajviszonyú termékeny föld tartotta meg. A sík és dombos területek lehetővé tették a szántóföldi növénytermelést és a szőlőtermelést egyaránt. A nagytályaiak a jó földet szorgalmas kezekkel munkálták mindig, így a gazdasági életben meghatározó is maradt napjainkig. A község szőlőtermelő területe az Egri Borvidék szerves része.

Nagytálya
Szarvaskő
http://www.szarvasko.hu/

Szarvaskő település és környezete kezdettől fogva, 1945-ig az egri püspökség ill. érsekség birtoka volt. Az egri püspökséget Szent István alapította 1009-ben, vagy még korábban.

Szarvaskő
Egerbakta
http://www.egerbakta.hu/

Heves megyében, Egertől északnyugatra, a Bükk és a Mátra hegység találkozásánál fekszik ez az 1500 lélekszámú kedves kis település. Eger felől, a 24-es úton lehet megközelíteni, csupán 8 km választja el a várostól.

Egerbakta
Ostoros
http://www.ostoros.hu/

Ostoros lakói évszázadokon át a szőlőtermesztésből éltek, és a nemzetközi piacon is keresett volt a boruk. A kiváló természeti adottságot, a köves és meleg talajt ma is kihasználják a gazdálkodók. Bizonyos évjáratokban nem ritka a 26–28 fokos must a Pajdosi termőterületeken.

Ostoros
Tarnaszentmária
http://www.falvak.hu/falu.php?falunev=tarnaszentmaria/&a=/var/www/www.falvak ...

A falu a Mátra keleti oldalán, a Tarna-patak völgyében , Egertõl 17 km-re, nyugati irányban terül el. 1903-ig Szentmária néven volt ismeretes.

Tarnaszentmária
Egerszólát
http://egerszolat.hu/

Egerszólát hivatalos honlapja. Önkormányzat, fórum, hasznos. ...

Egerszólát
Hirdetések
Oldal leírása
eger.wyw.hu: Eger katalógus. Látnivalók és nevezetességek Eger városából. Eger Heves megyei település, és annak megye székhelye. Sok világhírű műemléke van, melyek egyike az Egri vár.
Gyűjteményünkben 238 válogatott Eger témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 238 | Várakozó linkek: 2 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 4529